HOME   HUIZEN AANBOD    BOUWKAVELS    WONEN IN PORTUGAL    HUIS VERKOPEN    CONTACT


   Koophuizen in Portugal - vastgoedontwikkeling en onroerendgoed startpunt voor Portugees vastgoed, huizen verkoop, recreatievoorzieningen, chaletbouw, Portugees onroerend goed te koop, Noord, midden en zuid-Portugal

Informatie over wonen in Portugal

 

Portugal is een land in het zuidwesten van Europa. Het vormt samen met het enige buurland Spanje, dat Portugal in het noorden en oosten begrenst, het Iberisch Schiereiland. In het zuiden en westen grenst Portugal, een onmiskenbaar maritiem land, aan de Atlantische Oceaan. Tot Portugal behoren tevens de eilandengroepen de Azoren en Madeira in de deze oceaan. Op een grondgebied van 91.982 km² - drie keer de oppervlakte van België en ruim twee keer de oppervlakte van Nederland - wonen 10.148.259 (2001) inwoners. De hoofdstad en tevens grootste stad van het land is Lissabon.

De geschiedenis van de staat Portugal gaat terug tot de middeleeuwen: 1139, tijdens de Reconquista, wordt gezien als het jaar waarin het land onafhankelijk werd. In de vroegmoderne tijd groeide het land uit tot het Portugese Rijk, een wereldmacht die overzeese gebieden in Afrika, Azië en Zuid-Amerika omvatte. In de daaropvolgende eeuwen nam het rijk weer in grootte af; in 1999 kwam met de overdracht van Macau aan China een eind aan de koloniale bezittingen. In de 20e eeuw was Portugal gedurende enkele decennia een dictatuur.Hoewel Portugal tot de armste landen van Europa behoort, is het een ontwikkeld land; in de levenskwaliteitindex (19e) en de Global Peace Index (14e) staat Portugal in de wereldwijde top 20. Staatkundig is het land een parlementaire republiek. Het land is lid van een groot aantal internationale organisaties, waaronder VN, de NAVO, de OESO en de EU. In 2002 verving de euro de de escudo als nationale munteenheid.

Het Portugese volk is van oorsprong een Zuid-Europees volk, dat uit het land Portugal komt en verwant is met onder andere Spanjaarden, Fransen, Roemenen en Italianen. Zij spreken vooral Portugees en hangen vaak het Rooms-Katholieke geloof aan. De Portugezen stammen af van de Kelten en de Iberiërs. Later hadden de Romeinen ook een grote invloed op de Portugezen (zie het Portugees). Over de hele wereld zijn er ongeveer 55 miljoen Portugezen, die vooral wonen in: Portugal (10 miljoen), Brazilië (35 tot 100 miljoen), Verenigde Staten (1.3 miljoen) en Frankrijk (1.2 miljoen). Het gemiddelde uiterlijk van een Portugees is: donker haar, bruine ogen en een klein postuur. (*bron Wikipedia)


Binnenkort op deze website meer informatie over:

Het kopen van een huis in Portugal, waar moet u op letten!?

Handige informatie met betrekking tot het wonen in Portugal.


 
 
Home  Huizen te koop  Bouwkavels  Huizen te huur  Woon informatie  Zelf je huis aanbieden  Links  Contact


© KoophuizeninPortugal.nl 2006-2010